Lezing Embark op 31-01-'22

Wat is Embark en hoe werkt het?
In deze lezing wordt uitleg gegeven aan de wijze van testen zoals dat wordt gedaan bij de DNA-testen van Embarkvet. DNA-testen voor honden stellen ons in staat om meer te leren over de kenmerken van onze huisdieren. Een snelle, efficiënte, betrouwbare en zeer nauwkeurige DNA-test voor honden is de Embark DNA test.

Een DNA test voor honden is een genetische screeningstest die nuttige informatie kan onthullen over de genetische samenstelling, familiegeschiedenis, risico’s van het ontwikkelen van bepaalde ziekten en zelfs persoonlijkheidskenmerken van een hond. Het is een waardevol hulpmiddel bij het opstellen van een beter gezondheidsplan en een goed fokbeleid, omdat verwantschap tussen dieren beter inzichtelijk wordt.

Over de spreker
Marjoleine Roosendaal is sinds 2002 werkzaam als (wetenschaps)journalist. Zij heeft zich gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden, waarbij de genetica van kleuren en vachten en hun relatie tot gezondheid haar bijzondere belangstelling heeft. Marjoleine Roosendaal is hoofdredacteur van het blad Dogzine. Ze heeft meermalen meegewerkt aan onderzoeken binnen kleine populaties. Zelf fokt zij sinds 1990 Friese Stabijs en tegenwoordig voornamelijk Wetterhounen en Havanezers. Ze is nauw betrokken bij diverse outcrossprojecten in de kynologie.

De lezing
Deze lezing is erg toegankelijk. Heb je interesse om je te verdiepen in het ras en ben je nieuwsgierig naar de test en genetica? Meld je dan aan.

Deze online lezing is alleen toegankelijk voor leden. Er zijn geen kosten aan verbonden. De lezing start op 31 januari 2022 om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 22.00 uur. Opgeven voor deze lezing kan via Heidi Heemskerk –  redactie@cpcn.nl

Opgave is mogelijk t/m 25 januari 2022.

Copyright 2021
All rights reserved
IBAN NL 08 RABO 0343579537
KvK nummer: 75236427