Een puppy uit het buitenland

Meer informatie over aanwezige of te verwachten nestjes in Nederland kunt u vinden onder ‘Verwachte en geboren nesten’. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de daar vermelde fokkers indien er pups beschikbaar zijn. 

Indien er geen nesten in Nederland zijn (en deze dan ook niet op onze website staan), raden wij u aan om u op het buitenland te oriënteren. In Tsjechië, het land van herkomst, bevinden zich de meeste fokkers. Het beste kunt u voor het zoeken naar een pup in Tsjechië de volgende link gebruiken In Google Chrome: http://kpchp.org/chov_sten.php. Dit is de website van de KPCHP (de Tsjechische rasvereniging van de Chodsky pes). U kunt Google Chrome zo instellen dat de site automatisch vertaalt wordt. Klik vervolgens op de kennelnaam om naar de respectievelijke websites te gaan. Eenmaal een fokker gevonden kunt u contact leggen met deze fokker. Contact gaat vaak via de mail of Messenger. Het beste kunt u dit doen door een e-mail te sturen in het Engels, Duits of Tsjechisch.

De meeste Tsjechische fokkers spreken een paar woorden Duits of Engels en soms is Google translate een goede uitkomst om met elkaar te communiceren.

Ook in Zwitserland, Polen, Noorwegen of Zweden zijn er mogelijk nesten beschikbaar. Hebt u een goed gevoel bij deze fokker, dan kunt u vragen wanneer ze een nest verwachten en of u bij deze fokker op de wachtlijst mag. Vraag ook altijd om de gezondheidstesten van de ouders.Vraag of de ouderdieren zijn getest op DM (Degeneratieve Myelopathie) en HD/ED. DM is een fatale progressieve neurologische aandoening van het ruggenmerg bij honden. HD/ED geeft aan of en in welke mate de hond afwijkingen heeft aan het heup- en ellebooggewricht.

Denk er ook aan dat u zich aan de wettelijke verplichtingen houdt en de pup pas naar Nederland transporteert als deze 15 weken is en is ingeënt tegen rabiës. Vergeet ook vooral niet de chip-transponder op uw naam te zetten!

Wij kunnen en willen u graag helpen en u advies geven waar zich een nest mogelijk bij een fokker aan zal doen. Wel willen wij u er met klem op wijzen, dat u zelf de verantwoordelijkheid heeft om de fokker en de pup goed te checken. Vraag bij anderen na wat de ervaringen zijn van de fokker. Vraag de fokker hoe hij de socialisatie, medische testen en opvoeding van de pup doet. Ons advies is om te kijken of de fokker de pups in huiselijke kring opvoedt. Indien u uw ervaringen wilt delen: deze feedback vernemen wij graag per mail.

De CPCN en het bestuur kan dus generlei aansprakelijk gehouden worden voor de verstrekte informatie als een pup niet aan de verwachtingen voldoet of ziek wordt of dat een fokker niet de  afspraken nakomt of voldoet aan de regels van de FCI en van het fokbeleid van de CPCN

Mocht u meer willen weten over de andere verenigingen in het buitenland, dan hebben wij hier een lijstje samengesteld waarmee de CPCN ook in contact is. Hier kunt u ook de actuele pup- en kennelinformatie verkrijgen van FCI erkende honden.

Verwachte en geboren nesten


Dekmeldingen

Fokkers aangesloten bij de CPCN kunnen de vereniging laten weten dat er een dekking heeft plaatsgevonden en dat zij een nest pups verwachten. Als er verwachte nestjes bekend zijn, is hieronder te zien uit welke combinatie de fokker pups verwacht. Klik op de naam van de ouderdieren  of kijk op onze pagina 'Fokkerij' voor meer achtergrondinformatie van de ouderdieren.

Op 1 juli 2024 worden er pups verwacht uit de combinatie tussen
Ciara od Šišovky (Ciara) x Aron Huribana (Kash).
Ciara woont in Ermelo (Gelderland) en is de Chodsky pes van Loes Kolk.
Pups zijn nog beschikbaar. Voor contact met de fokster klik hier.

Op 20 juli 2024 worden er pups verwacht uit de combinatie tussen
Flower Rosa White (Flower) x Din-Mar's Simba (Simba).
Flower woont in Laakdal (België) en is de Chodsky pes van Daisy Gevers.
Pups zijn nog beschikbaar. Voor contact met de fokster klik hier.

Geboorteberichten

Hier vindt u de geboorteberichten van Chodsky pes die volgens CPCN-richtlijnen zijn gefokt. Een vermelding houdt in dat de combinatie voldoet aan de regels in het fokreglement van de CPCN. 

Copyright 2021
All rights reserved
IBAN NL 08 RABO 0343579537
KvK nummer: 75236427